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The farm to fork strategy and the digital transformation of the agrifood sector : An assessment from the perspective of innovation systems

DOI zum Zitieren der Version auf EPub Bayreuth: https://doi.org/10.15495/EPub_UBT_00006699
URN zum Zitieren der Version auf EPub Bayreuth: urn:nbn:de:bvb:703-epub-6699-2

Titelangaben

Reinhardt, Tilman:
The farm to fork strategy and the digital transformation of the agrifood sector : An assessment from the perspective of innovation systems.
In: Applied Economic Perspectives and Policy. (2022) .
ISSN 2040-5804
DOI der Verlagsversion: https://doi.org/10.1002/aepp.13246

Volltext

[thumbnail of Applied Eco Perspectives Pol - 2022 - Reinhardt - The farm to fork strategy and the digital transformation of the agrifood.pdf]
Format: PDF
Name: Applied Eco Perspectives Pol - 2022 - Reinhardt - The farm to fork strategy and the digital transformation of the agrifood.pdf
Version: Veröffentlichte Version
Verfügbar mit der Lizenz Creative Commons BY 4.0: Namensnennung
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Abstract

The article assesses the European Union's Farm to Fork (F2F) strategy from the perspective of innovation systems, focusing on digital technologies in agriculture. It employs the Technical Innovation Systems framework to analyze how the policies proposed in the F2F strategy affect essential functions of the innovation system. The analysis shows that the F2F strategy significantly contributes to innovation system performance by providing a clear and coherent agenda and various concrete measures designed to support innovation, knowledge and skill development. However, the strategy falls short in creating favorable market conditions for innovative technologies and building legitimacy with farmers as the most important user group.

Weitere Angaben

Publikationsform: Artikel in einer Zeitschrift
Keywords: digital technologies in agriculture; farm to fork strategy;
innovation systems
Themengebiete aus DDC: 300 Sozialwissenschaften > 330 Wirtschaft
300 Sozialwissenschaften > 340 Recht
Institutionen der Universität: Fakultäten > Rechts- und Wirtschaftswissenschaftliche Fakultät
Fakultäten > Rechts- und Wirtschaftswissenschaftliche Fakultät > Fachgruppe Rechtswissenschaften
Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Lehrstuhl Lebensmittelrecht > Lehrstuhl Lebensmittelrecht - Univ.-Prof. Dr. Kai Purnhagen
Profilfelder > Emerging Fields > Lebensmittel- und Gesundheitswissenschaften
Forschungseinrichtungen > Forschungsstellen > Forschungsstelle für Deutsches und Europäisches Lebensmittelrecht
Fakultäten
Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit
Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Lehrstuhl Lebensmittelrecht
Profilfelder
Profilfelder > Emerging Fields
Forschungseinrichtungen
Forschungseinrichtungen > Forschungsstellen
Sprache: Englisch
Titel an der UBT entstanden: Ja
URN: urn:nbn:de:bvb:703-epub-6699-2
Eingestellt am: 05 Okt 2022 10:22
Letzte Änderung: 05 Okt 2022 10:22
URI: https://epub.uni-bayreuth.de/id/eprint/6699

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